Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö

Retkeilypalveluiden ylläpitäjä ja kehittäjä

Retkikohteet

Etelä-Karjalan maakunnan retkikohteet ja reitit näkyvät Retkikartta.fi-palvelussa sekä tietokoneselaimella että mobiililaitteessa:

EK_retkikartta_296 x160 px

Kohteita voi selata ja palveluihin tutustua Etelä-Karjalan retkikohderekisterissä:

ekv-sivu-ban-fi

 

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö ylläpitämät retkisatamat, virkistysalueet sekä laavut ja lintutornit (nämä löytyvät myös yllämainituilta sivuilta)

Ruhan laituri

Virkistysaluesäätiön retkisatamat Suur-Saimaalla sijaitsevat eteläisellä Saimaalla. Kohteista 6 on saarissa ja 3 maitse tavoitettavia. Viime mainituista ranta-alueista Huuhanranta on hyvin matala ja Päihäniemi on suurelta osalta matala, eli näihin pääsee vain aluksilla, joissa ei ole syväystä ja jotka voi vetää rantaan.

Muukonsaaren leirikeskuksen nurmikenttä

Muukonsaaren leirikeskus on viehättävä retkeily- ja leirikeskus lähellä Joutsenon satamaa. Alueella on vuokrattavia leirimökkejä, myös ruokalarakennuksen ja saunan voi vuokrata porukalle tai tilaisuuksien järjestämistä varten.

Hiitolanjoen maisemapolku

Virkistysaluesäätiön  ylläpitämiä virkistysalueita on Saimaan rantojen lisäksi mm. Hiitolanjoella Rautjärvellä ja Kuolimolla Savitaipaleen kunnassa. Laavuja on Lappeenrannassa ja Ruokolahdella.  Uusimmat retkikohteet ovat Pien-Saimaan rannalla Mielakansaaressa ja Monnonlahdessa Lemillä.