Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö

Retkeilypalveluiden ylläpitäjä ja kehittäjä

Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen allekirjoittaa vuokrasopimusta.

Sarviniemestä uusi virkistysalue -alueen kehittämiseen haettu hankerahoitusta

Vuokrasopimus Metsähallituksen kanssa allekirjoitettiin Sarviniemessä 5.5.2017

Osa Taipalsaaren Suur-Saimaan entisen lomakylän alueesta siirtyi Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallintaan. Asiaa koskeva vuokrasopimus allekirjoitettiin aurinkoisessa kevätsäässä paikan päällä Sarviniemessä. Sopimuksen allekirjoittivat Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen ja myyntineuvottelija Veijo Tikkanen sekä virkistysaluesäätiön puolesta hallituksen puheenjohtaja Jani Telkkä ja toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen.

Vuokrasopimuksella varmistetaan, että kansalaisilla on edelleen mahdollisuus käyttää Suuren Sarviniemen aluetta yleisenä virkistysalueena sekä veneilyn, pyöräilyn ja kalastuksen sekä lintujen ja muun järviluonnon tarkkailun tukikohtana.

Suuren Sarviniemen sijainti Suur-Saimaalla ja Toisella Salpausselällä luo upeat mahdollisuudet virkistykseen ja luontomatkailupalvelujen kehittämiseen. Myös suunnitellun Saimaa Geopark-hankkeen kannalta Sarviniemi on keskeinen kohde, ja siellä sijaitsee myös Taipalsaaren kunnan venelaituri.

Alueesta kehitetään Saimaa Geoparkin päiväretkikohde. Tarkoituksena on varustaa alue retkeilijöitä palvelevilla rakenteilla, mutta yöpyminen alueella ei ole sallittua. Alueen siistiminen sekä toimintojen ja rakenteiden suunnittelu tehdään jo tulevana kesänä, virkistysaluesäätiön toiminnanjohtaja Hanna Ollikainen lupaa.

Sarviniemen alue tunnettiin aiemmin Suur-Saimaan lomakylänä. Metsähallitus osti Suur-Saimaan lomakylänä tunnetun alueen Puolustusvoimien käyttöön. Puolustusvoimilla ei ollut tarvetta ottaa koko aluetta harjoituskäyttöön, joten osa Metsähallituksen hankkimasta maa-alueesta oli mahdollista muuttaa virkistysaluekäyttöön, osa jättää Puolustusvoimien hallintaan. Sarviniemen virkistyskäyttö ei vaikuta puolustusvoimien harjoitustoimintaan lähellä sijaitsevalla Taipalsaaren harjoitusalueella, jonka säilyminen on ensiarvoisen tärkeää mm. Lappeenrannassa sijaitsevan Maasotakoulun kannalta.

Sarviniemi retkikohteeksi -hanke

Virkistysaluesäätiö on hakenut rahoitusta uuden retkikohteen kunnostamista ja suunnittelua varten. Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö on myöntänyt 20 000 euroa ja Leader Länsi-Saimaa puoltanut hankerahoitusta, jolle odotetaan päätöstä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Hankkeen toimenpiteet aloitetaan heti toukokuussa, lisätiedotusta siitä tulossa!
Voit seurata hankkeen tiedotusta myös näiltä sivuilta!